Tekstgrootte
новые флеш игры.

Restauratie WilperMolen 'Het dak eraf"

  

 

WiekendWeilandFestival druk bezocht in het weekend

van 30sept 1 & 2 oktober 2022,

klik op de link voor het fotoboek op fbKlik op onderstaande link voor informatie crowdfunding: 

 

 

 

 

 Maak je liever geen gebruik van de mogelijkheid om ons te sponsoren via het Molenfonds dan is het tevens mogelijk om rechtstreeks naar onze Stichting Behoud Wilpermolen een bedrag naar keus te storten op: NL71 RABO 0366 2303 28 

 

 

 

 

Bevrijding Posterenk Online op 13 april 2022 as

 

We gaan al richting de 13e april. voor ons Posterenkers een memorabele dag m.b.t. onze bevrijding in 1945 door de Canadese leger… 

77 jaar geleden..

Ook dit jaar willen wij deze dappere mannen en vrouwen herdenken en hier bij stil staan. En dan voor Echter, er zijn nog steeds maatregelen van kracht die ons een normale bijeenkomst belemmeren.

Vandaar dat we dat dit jaar anders gaan invullen.

 
We verzoeken jullie dan ook om naar de WilperMolen te komen om dit bij te wonen.

Of volg de ceremonie via internet vanaf 19.28u op https://posterenksbelang.nl/posterenktv/
klik op LIVESTREAM en kijk mee

We vragen aan jullie om ook dit jaar weer op 13april van s’ochtends tot het donker s’avonds, de Canadese vlag te voeren.

Heeft u geen vlag?, deze zijn voor €7.50 bij Rianne Meijer te koop.
  

-------------------------------------------------------

 

Verhalenbundel blijkt mooi cadeau

Sinds 2015 heeft de werkgroep vele verhalen en foto’s ontvangen van (oud) Posterenkers. De werkgroep en studenten van Hogeschool Windesheim hebben nu deze foto’s en verhalen samengebundeld in een prachtig herinneringsboekje “75 jaar Bevrijding Posterenk”.

Hierin treft u ook de biografieën van de zes Canadese soldaten die in Posterenk zijn gesneuveld. De werkgroep is supertrots deze speciale editie nu te hebben gepresenteerd op zondagmiddag 27 september 2020, na de onthulling van de gedenksteen. Dit boekje is te koop bij de molen voor  € 7,50 (Pin betalen mogelijk).

Hierna is het boekje is verkrijgbaar bij Oonk in Twello, bij Indo-Garden in Posterenk. ook is deze via de post te verkrijgen door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
(1x per week wordt er verzonden na ontvangst betaling verzending + €4.95 binnen Nederland)

 

-----------------------------------------------------------------

 

Onthulling Gedenksteen en Boekpresentatie in Posterenk 

De werkgroep “Bevrijding Posterenk” organiseert sinds 2015 ieder jaar op 13 april, de dag waarop Posterenk is bevrijd een herdenking. Dit jaar zou op 13 april een nieuwe gedenksteen bij de molen worden onthuld, dit gaat nu plaatsvinden op 27 september aanstaande om 15:00 uur. Graag nodigt de werkgroep alle (oud) Posterenkers en belangstellenden uit om bij deze speciale gebeurtenis aanwezig te zijn.

In 2014 is de werkgroep “ Bevrijding Posterenk” gestart met onderzoeken in het gemeente archief en bij de Oudheidkundige Kring van de gemeente Voorst. In Posterenk zijn in 1945 Canadese soldaten gesneuveld, de gedenksteen in de molen verwijst naar deze geallieerden van het Carleton & York Regiment. De namen van de soldaten zijn mede door samenwerking met het informatiecentrum van de Canadese Begraafplaats in Holten in kaart gebracht, en worden nu jaarlijks herdacht.

Tijdens de onthulling van de gedenksteen zal burgemeester Jos Penninx aanwezig zijn, alsmede de Royal Canadian Legion en een afvaarding van de Canadese Begraafplaats in Holten. Tijdens de ceremonie zullen opnames worden gemaakt voor een rechtstreekse verbinding met Canada. Dit wordt gedaan voor de neef van sergeant R.B. Savage, hij zou dit jaar op 13 april naar Posterenk komen, speciaal voor de onthulling van de gedenksteen.

Daarnaast heeft de werkgroep in 2015 vele verhalen en foto’s ontvangen van (oud) Posterenkers. De werkgroep en studenten van Hogeschool Windesheim hebben nu deze foto’s en verhalen samengebundeld in een prachtig herinneringsboekje  “75 jaar Bevrijding Posterenk”. Hierin treft u ook de biografieën van de zes Canadese soldaten die in Posterenk zijn gesneuveld. De werkgroep is supertrots deze speciale editie nu te kunnen presenteren op zondagmiddag 27 september, na de onthulling van de gedenksteen. De prijs van het boekje bedraagt € 7,50 (Pin betalen mogelijk).

Graag nodigen we alle belangstellenden uit op 27 september om 15:00 uur bij de Wilpermolen in Posterenk. Zie ook https://posterenksbelang.nl/bevrijding-posterenk/ of “https://www.facebook.com/BevrijdingPosterenk” voor alle informatie.

 

 

 

 

Posterenkse Feesten 2019

Zaterdag 25 Mei

In Posterenk wordt op zaterdag 25 en zondag 26 mei alweer de 17e editie van Posterenkse Feesten georganiseerd. De aftrap van het weekend is anders dat we de laatste jaren gewend zijn. Er wordt een POP-Quiz georganiseerd. Het lijkt op het TOP2000 café met muziek en video beelden waarbij verschillende groepen tegen elkaar strijden en de juiste antwoorden proberen te vinden over muziek, geluiden van muziekinstrumenten en videobeelden. Het is een interactieve avond waarbij iedereen kan meedoen. Je kunt je opgeven als een groep, buurt etc. uit Posterenk, Wilp en Bussloo. Tussendoor kan er natuurlijk gedanst worden. Opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Zondag 26 Mei

De zondagmiddag staat weer in het teken van de molenspelen, gezelligheid en muziek. 

Vanaf 13:30 spelen we weer een aantal aantrekkelijke molenspelen. Hierbij gaat het niet om kracht of snelheid maar behendigheid en plezier voor deelnemers en publiek. Het “Molentouwtrekken” zal niet ontbreken en spellen als “Sponsbob” en het “Letterspel” zorgen voor de nodige hilariteit. Door de gevarieerde opzet spelen jeugd en volwassenen tegen elkaar. De jeugd zal weer proberen hun eigen ouders te verslaan. Het is een korte activiteit aan het begin van een mooi programma, dus mis het niet en kom op tijd. Voor de kinderen is er een springkussen en nog andere activiteiten.

Vanaf 15:00 uur begint voor Posterenk een nieuwe band met een allround repertoire.

Band de Bridge.

The Bridge is een band uit Deventer en omstreken die is geboren in de wijk de Hoven.

Een gelouterde en enthousiaste groep muzikanten vond elkaar in gelegenheidssessies in ’t Hovenhuus, waaruit op basis van vriendschap en een gezamenlijke liefde voor muziek de band The Bridge is ontstaan.

The Bridge is een spannende coverband die zompig kan rocken als “the Black Keys” en “Queens of the Stoneage”, maar die ook gevoelige nummers van Stevie Ann en Skunk Anansie op het repertoire heeft. Het continue veranderende repertoire spant zich uit over de hele rock- en popgeschiedenis van Elvis en Dusty Springfield, via Tina Turner, Iggy Pop en de B52’s naar Of Monsters and Men en Nothing but Thieves. Kom kijken, luisteren, genieten en feesten met ons!

Posterenkse Feesten is een activiteit van Stichting Behoud Wilpermolen. Het belooft weer een gezellig weekend te worden en het zal de bezoekers aan niets ontbreken. www.wilpermolen.nl

Programma overzicht

Zaterdag 25 Mei
Molen-POP-Quiz             21:00 tot 01:00 uur

Zondag 26 Mei
Kinderactiviteiten vanaf  13:30 uur
Molenspelen                     13:30 tot 15:00 uur
Band de Bridge                 15:00 tot 19:00 uur

Attachments:
Download this file (Flyer PF 2019.pdf)Flyer Posterenkse Feesten 2019[ ]1054 Kb

Donateursformulier

Geachte lezer,
Veel mensen in de wijde omgeving van de Wilpermolen dragen onze stichting een warm hart toe. Behoud van cultuurhistorische gebouwen is in het belang van ons allemaal. De Wilpermolen is daar een prachtig voorbeeld van. Het geeft onze omgeving kleur en het versterkt onze sociale band. Wij doen er daarom ook alles aan om de molen in Posterenk in goede staat te houden en zo ook de sociale functie te koesteren. Ons periodiek instandhoudingsplan (PIP) helpt ons met een planmatige aanpak van onderhoud en het verkrijgen van subsidies. De overheid trekt zich echter steeds verder terug. Subsidies worden minder en de onderhoudskosten stijgen. 

Wij prijzen ons gelukkig met onze grote groep jaarlijkse donateurs. Zonder donateurs krijgen wij de begroting niet meer rond. Om het doneren aan de Wilpermolen  gemakkelijk te maken bieden wij de mogelijkheid om onderstaand formulier in te vullen en in te leveren bij het secretariaat, Hw Iordensweg 126 7384 AK  Posterenk.
Bij voorbaat hartelijk dank voor uw donatie.

Stichting Behoud Wilpermolen

Attachments:
Download this file (Donateursformulier - website.pdf)Donateursformulier[ ]67 Kb

Posterenkse Feesten 26 en 27 mei 2018

Zaterdag 26 Mei
In Posterenk werd op zaterdag 26 en zondag 27 mei de 16e editie van Posterenkse Feesten georganiseerd. De aftrap begon op zaterdag avond met de welbekende Posterenk Live. Het concept is gebaseerd op “De vrienden van Amstel Live”. De muzikale kern werd gevormd door “Twells Vergiet” en er waren dit jaar weer oude en nieuwe gastmuzikanten die allemaal hun eigen instrumenten bespeelden en/of meezongen.

Lees meer: Posterenkse Feesten 26 en 27 mei 2018

Terugblik Posterenkse Feesten 20 en 21 Mei 2017

In Posterenk werd op zaterdag 20 en zondag 21 mei alweer de 15e editie van Posterenkse Feesten georganiseerd. Het aantal deelnemers is sterk gegroeid. Eén van de oorzaken was Posterenk Live op de zaterdag avond. Het concept is gebaseerd op “De vrienden van Amstel Live”. De muzikale kern werd gevormd door “Twells Vergiet” met dit jaar weer veel oude en nieuwe gastmuzikanten die allemaal hun eigen instrumenten bespelen en/of meezingen. 

Lees meer: Terugblik Posterenkse Feesten 20 en 21 Mei 2017

Pagina 1 van 2

Компания Сансити

Contact

Bezoekadres:
Molenallee 12
7384 AM Posterenk

Secretariaat:
Hw Iordensweg 126
7384 AK Posterenk 

E-mail

 

Sponsoren

De Stichting Behoud WilperMolen "Het Dak Eraf" word ondersteund door deze bedrijven uit Posterenk en omgeving. Wil je hier ook aan meedoen? mail dan naar onze DCP  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor de mogelijkheden


https://www.gkoldenhof.nl/

 

 

https://www.bosgoeddiervoeders.nl/